Ge en historia som present

En upplevelse är en av de bästa presenterna man kan få. Så var det iallafall år 2008, då upplevelsen utsågs till årets julklapp av HUI. Det är ju ett ganska så brett begrepp – en upplevelse kan ju vara allt mellan att hoppa fallskärm till att läsa en bok. Vi på OHIS menar att en upplevelse kan vara den perfekta presenten, om man vill se det i form av historia.

Ge bort några rader historia? Va?

Så kanske du tänker nu. Hur ska det kunna bli någonting fint att ge bort till en födelsedag, julklapp eller annan bemärkelsedag? Det är simplare än du tror. Det enda du behöver göra är att sätta dig ner och brainstorma fram hur just din, eller er, historia ser ut. Är det till din käresta kan du alltid utgå från hur ni träffades, hur du kände, och vad som gjorde att det blev ni. Inkludera anekdoter och minnen för att få det mer levande. Bilder, filmer och annan media kan också göra mycket för historien. Bara du och din fantasi sätter faktiskt gränserna!

Historiebok som present
Försök att måla upp din berättelse precis som den här boken.

Bästa presenten som passar alla

Varför vill man ge bort det här? Eller snarare, varför vill man få det här? Det handlar om att visa att man lagt ned tid och energi på någonting. Att man bryr sig om personen i fråga så pass mycket att man är villig att anstränga sig för att göra denne glad. Det är många gånger mer värt än att bara kasta pengar på någon pryl att ge bort utan emotionell insats. Vill du ändå göra det, eller komplettera med fler gåvor och upplevelser finns det på PresentTill. Den perfekta presenten är ändå den som du lagt ned tid och energi på. Glöm inte det!

En annan twist som går att göra är att spela in dig själv när du läser upp din egenproducerade text. På så sätt blir det mer av en oral historia av det hela, vilket vi på OHIS självklart förespråkar. Det kan också vara mysigt och glädjande för mottagaren att få gåvan i audioformat vilket inte är helt vanligt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *