Mobila företag hjälper ohis

Ett mobilt företag kan tydas på olika sätt. Antingen att det är mobilt i form av rörlig/flyttbart, eller att det arbetar med mobiler. Vi syftar här på båda två tolkningarna av ordet.

Vår erfarenhet är att det är inte de gamla, stora företagen med massor av pengar som väljer att stödja grupper som OHIS. Det är snarare små, relativt nystartade företag där entreprenören bestämmer som väljer att ställa sig bakom vår organisation. Det är viktigt att belysa detta och ge information till andra som sitter i samma situation som oss. Söker ni finansiärer så ta kontakt med mindre, mobila företag. Där är vägen till beslut kortare och i många fall också vägen till plånboken.

Dator och mobil på skrivbord
Inte sällan kan ett av våra samarbetsföretag se ut såhär.

OHIS är en oberoende organisation för att bevara den orala historien i Sverige. Vi har företag som stödjer oss och det påverkar inte vår objektivitet. Det är tack vare dessa företag som vi kan utföra vårt arbete. Även om vi gör det ideellt finns andra kostnader som behöver betalas. Utbildningar, resor och inte minst administrativa kostnader är utgifter som vi inte kommer undan.

Vi är därför glada att ha dessa företag i ryggen och kommer inom en snar framtid presentera dessa. Det är vårt sätt att ge tillbaka för allt stöd vi fått genom åren. Det kommer inte riktigt än, men förhoppningsvis inom ett par veckor. Den som väntar på något gott…

Ett tips till alla företag, oavsett om ni stödjer oss eller inte, är att skaffa mobilabonnemang på företaget. För att ett företag verkligen ska kunna vara mobilt behöver man ha ett mobilt företagsabonnemang. Då får du mobil och mobilabonnemang på företaget vilket underlättar ditt arbete. Det blir också billigare för dig än att ha ett personligt mobilabonnemang, då du betalar med företagets pengar istället för dina beskattade kronor. Någonting som är värt att ägna en tanke åt. Om du inte har en förening, men är intresserad av att skapa en gör du detta på bolagsverket.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *